Historien om bläckfisken

När vi hade syslöjd på mellanstadiet (någon gång på 70-talet) så var den första praktiska utmaningen att sy en gympapåse. På denna gympapåse skulle en tygfigur fästas med några symaskinsstygn. Jag valde att klippa till en bläckfisk utifrån att jag gillade att den tog plats och hade stor räckvidd.

Många år sedan berättade jag denna historia på mitt dåvarande jobb varvid min kollega utbrast att det var klart att du skulle välja en bläckfisk eftersom du vill ”vara med överallt”.

Temat för UniSquid Real Progress är att täcka större delen av människans sätt att anta saker, sätta upp mål, planera, motivera och uppfatta orsak-verkan. Vi vill ”vara med överallt” inom området kartläggning, förändring och utveckling av människor och organisationer med hjälp av visuell processledning.

Dessutom är det så att de visuella avtryck som tas fram med hjälpa av metodiken kallas Squidar då de kan liknas vid bläckfiskar med en mängd armar.

Lars-Eric Gustafson